Kurşuni küf ilacı ne işe yarar?
Zayıflık paraziti olarak bilinen mantar, uygun koşullarda konak canlıyı hasta ediyor.
Bağda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?
Biber küfü (sera gri küfü): Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanmalıdır. Uygulamalar 10 gün arayla yapılmalıdır. Uygulama iyi bir kaplama sağlanacak şekilde yapılmalıdır.
Kurşuni küf hastalığı nedir?
Botrytis cinerea, uygun koşullar altında bitkilerin tüm yeşil kısımlarında görülebilir. Ancak genellikle üzüm ve tahıllarda hasara neden olur. Meyvedeki ilk belirtiler 3-5 mm çapında yuvarlak kırmızımsı lekelerle başlar. Lekeler büyür ve meyveyi sulu ve yumuşak hale getirir.
Biberde kurşuni küf neden olur?
Biber küfü, Botrytis cinerea adlı bir mantar türünün neden olduğu yaygın bir bitki hastalığıdır. Genellikle sıcak ve nemli koşullarda ortaya çıkar. Biber bitkilerinin kök sistemini etkileyen biber küfü, bitkinin genel sağlığını olumsuz etkileyebilir ve meyve verimini azaltabilir.
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Domateste kurşuni küf neden olur?
Gri küf sıcak ve nemli havalarda yayılır ve domates yetiştiriciliğinde ciddi bir sorun olabilir. Bu hastalık domates verimini azaltabilir ve kaliteyi etkileyebilir. Kontrol yöntemleri arasında kimyasal pestisitler, kültürel uygulamalar ve hastalığa dayanıklı çeşitlerin kullanımı yer alır.
Üzüm çürümesi neden olur?
Bağ küme güvesi (yıkım, kurtçuk yeme, çürüme): Bağlarda çiçeklere, asmalara ve olgun tahıllara zarar verir. Çürütücü mantarlar üzümlere verilen zarardan kaynaklanan tatlımsı sıvıya kolayca yerleşir ve üzüm çürümesine neden olur. Bu hastalık ve zararlıyla zamanında mücadele etmek gerekir.
Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?
Gül küllemesi: Uygulama serin bir sabahta, rüzgarsız ve yağışsız havada yapılmalı ve bitkinin nemli yüzeyi örtülmelidir. Kullanılan etkenin etki süresine ve hastalığın seyrine bağlı olarak uygulamalar 14 günlük aralıklarla tekrarlanmalıdır.
Üzüme toz kükürt ne zaman atılır?
Peki kükürt tozu nasıl kullanılır? Kükürt genellikle yağmurlu havalarda uygulandığı için sonbahar ve ilkbahar uygulama için ideal zamanlardır.
Kurşun küfe ne iyi gelir?
Bağlarda gri küfe karşı sistemik bir fungisit olan Cantus® WG, gri küfün güçlü bağışıklık suşlarına karşı son derece etkilidir. Cantus® WG yağmurla yıkanmaz ve püskürtmeden iki saat sonra yağan yağmurdan etkilenmez.
Külleme hastalığı nasıl geçer?
Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.
Biber fideleri böceklendi ne yapmalıyım?
b-) Bir litre. Suya 2 yemek kaşığı karbonat ekleyip bitkiye püskürtüyoruz. Ama böcekleri kovma ve öldürmede de etkilidir. Ayrıca istilalara karşı koruma sağlamak için ara sıra kullanılabilir. Soğan-sarımsak-biber karışımını da öneririm.
Bitkilerde küf hastalığı nasıl geçer?
Bitkinizin toprağına doğal bir mantar ilacı ekleyin. Bitkilerdeki küf sporlarının toprağa yayılması mümkündür, ancak kendinize alan bırakmazsanız bu durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğal bir mantar önleyici olarak bitkinizin toprağına elma sirkesi, karbonat veya tarçın serpebilirsiniz.
Mavi küf ilacı ne işe yarar?
Ürün hakkında. Bion MX 44 WG, domates ve patateslerde tüylü küf (Phytophthora infestans) ve tütünde tüylü küf (Peronospora tabacina) kontrolünde kullanılan sistemik özelliklere sahip bir fungisittir.
Sıvı bakır ilacı ne işe yarar?
Bitkilerinizin bakır ihtiyacını etkili bir şekilde karşılar. 3 saat içinde bitki gövdesine nüfuz eder. Bitkilerinizi lekelemez, boya içermez. Tüm bitki desenlerinde kullanılır. Bakır hariç 12 çeşit inorganik asitle zenginleştirilmiştir.
Külleme hastalığı nasıl geçer?
Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.