Başöğretmen olma şartları nelerdir?
Okul müdürü unvanını almak için önce on yıllık kadrolu öğretmenlik deneyiminiz, ardından on yıllık uzman öğretmenlik deneyiminiz olması gerekir. Bu unvanı almak için en az 20 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
20 yılını dolduranlara başöğretmenlik verilecek mi?
20 yıllık mesleki deneyime sahip öğretmenler okul müdürü olacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu “Geçici Madde 3” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.
Başöğretmenlik için 10 yıl şartı kalktı mı?
Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifinin yürürlüğe girmesinin ardından, 20 yıl kıdemi olan yaklaşık 230 bin öğretmen, uzmanlık öğretmenliği için 10 yıl beklemeden “okul müdürü” unvanına başvurma imkânına kavuşacak.
Başöğretmenlik sınavına nasıl girilir?
Adaylar sınava Türkiye saati ile 10:00-13:00 arasında internet erişimi olan her ortamdan katılabilecekler.
Başöğretmenlik için kaç yıl gerekir?
Deneyimli öğretmenlerden; Başöğretmen unvanı, en az 10 yıl öğretmenlik mesleğinde çalışmış, herhangi bir terfi kısıtlamasına tabi olmayan ve Başöğretmen Akademisi tarafından düzenlenen eğitimi tamamlamış olanlara verilir.
2024 Başöğretmenlik ne zaman verilecek?
Kariyer Adımları sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 2024 yılı Ocak ayından itibaren ünvan almaya hak kazanan öğretmenlerimize “Uzman” ve “Başöğretmen” ünvanları ve bunlara karşılık gelen ödemeler yapılmıştır.
20 yıllık öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak?
19 yıldır öğretmenlik yapan ve 2 yıldır uzman öğretmen olarak çalışan herkes doğrudan başöğretmen pozisyonuna başvurabilir. Toplam 20 yıldır öğretmenlik yapıyorsanız veya öğretmenlik deneyiminiz + uzmanlık bilginiz varsa, doğrudan başöğretmen pozisyonuna başvurma hakkınız vardır.
Başöğretmenlik ne zaman yürürlüğe girecek?
Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.
Başöğretmenlik sınavı kalktı mı?
Peki uzman öğretmen ve müdür yardımcısı sınavı olacak mı? 2024-2025 eğitim öğretim yılında uzman öğretmen ve müdür yardımcısı olmaya hak kazanan öğretmenler, belirtilen eğitimi aldıktan sonra artık herhangi bir sınava girmek zorunda kalmayacak.
Başöğretmenlik başvurusu ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı uzman ve müdür ünvanı başvurularına ilişkin genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzman ve müdür ünvanı yetiştirme programına başvurular 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında alınacak.” dedi.
Başöğretmenlik süresi kısalıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce Öğretmenler Odası toplantılarında uzman öğretmen ve müdür kadroları için kıdem şartlarının düşürüleceğini duyurmuştu. Ancak yeni düzenlemeye göre uzman öğretmen olarak görev süresinin 8 yıla, müdür olarak görev süresinin ise 15-16 yıla düşürülmesi bekleniyor.
Öğretmen kanunu meclisten geçti mi?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngören “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi.
Kimler başöğretmen olacak?
20 YILLIK MESLEKİ DENEYİME SAHİP ÖĞRETMENLER BAŞVURABİLİR. Bu bağlamda, uzman öğretmen olsun veya olmasın, eğitimlerini tamamladıklarında 20 yıllık mesleki deneyime sahip tüm öğretmenler başvuruda bulunabilir.
Başöğretmenlik sınavına kimler katılabilir?
Yönetmeliğe göre, 10 yıldan az kıdemi olanlar öğretmen, 10 yıldan fazla kıdemi olanlar uzman öğretmen, 20 yıl hizmet şartını sağlayanlar ise okul müdürü unvanını alabilecek.
Başöğretmenlik sınav ücreti ne kadar?
Sınava başvuran adaylar; 530,00 (beşyüzotuz) TL başvuru ücretini, sınava katılacak adayın adını da belirterek, 25 Eylül 2023 – 4 Ekim 2023 tarihleri arasında (saat 23:59’a kadar) MEB Destek Hizmetleri Döner Sermaye İşletmesi Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaktır. Tüm bankalar…
Başöğretmen nasıl yapılır?
“Baş” kelimesiyle oluşturulan başöğretmen, başsavcı, başhekim ve başbakan gibi sıfat öbekleri yan yana yazılır. Bu makale 21 Mayıs 2019’da yayınlanmıştır.
Başöğretmen maaş farkı ne kadar?
14 günlük maaş farkı yarından itibaren yatırılacak. 14 günlük maaş farkı yaklaşık olarak şu şekilde olacak: 👉🏼Yeni başlayan öğretmen: 3.200 TL 👉🏼Deneyimli öğretmen: 3.900 TL 👉🏼Müdür: 4.200 TL maaş farkı alacak.
Uzman ve başöğretmenlik şartları değişti mi?
Yeni düzenleme yaklaşık 230.000 öğretmene fayda sağlayacak. Bu bağlamda, uzman öğretmen olsun veya olmasın, 20 yıl hizmeti tamamlayan tüm öğretmenler eğitimlerini tamamladıktan sonra okul müdürü olabilecekler.
Başöğretmenlik ne zaman yürürlüğe girecek?
Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.