Mültefit nedir?
Mültefit nazik, ince ve zarif anlamında kullanılır. Genellikle insanların davranışları veya nesnelerin tasarımı gibi alanlarda sofistikeliği ve zarafeti ifade etmek için kullanılır. Örnek cümle: “She always pays consideration to details when sewing dresses.”
Müfit kelimesinin sözlük anlamı nedir?
1. Anlamlı, anlamlı, anlamlı. 2. Faydalı, yararlı.
Müşekkel sözlük anlamı nedir?
1. Bir şekle sokulmuş, biçim ve suret verilmiş. 2. Şekli ve yapısı gösterişli, iri, görkemli. [Alaycı bir anlamda da kullanılır]: Magrûr u müşekkel u bahâdır (Abdülhak Hâmit).
Müstecip sözlük anlamı nedir?
Anlamı en garip ve en çok araştırılan kelimelerden biri olan “Mustecip”, kira karşılığında bir dairede yaşayan kişi veya kiracı anlamına gelir. Bu yüzden bu kelimenin anlamı kiracıdır.
Mürşit ne demek TDK?
Mürşid kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Rüşd” kelimesinden türemiştir ve “doğru yolu gösteren rehber” anlamına gelir. Türkçede Mürşid, manevi veya dini bir lider veya rehber anlamına gelir.
Müstear olmak nedir?
E-Devlet üzerinden SSI uygunluğunuzu kontrol ettiğinizde “Uygundur, tedbir gerekebilir” uyarısını görüyorsanız, Sosyal Güvenliğiniz aktif demektir ve sağlık hizmetlerinden yararlanmaya uygunsunuz demektir.
Müfit ne demek din?
Yararlı, faydalı, anlamlı, anlamlı.
Müfit fiil ne demek?
mufit – İngilizce sözlük. Arapça fyd kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “yararlı, anlamlı, kullanışlı” anlamına gelir. Bu kelime Arapça fāda fiilinin mufˁil biçimindedir فَادَ “tarafından kullanılan” IV. aktif fiil sıfatıdır.
Muhtasar müfit ne demek?
Eski tabirle, “mufit ve muhtasar”, yani “yararlı ve kapsamlı” bilgi. Etkili karar almanın bir diğer ön koşulu da karar türlerinin kategorilendirilmesi ve süreçlerin buna göre düzenlenmesidir.
Müşgil ne demek?
Arapça kökeni “form” (شَكْل) kelimesinden gelir. Anlamı: “Zor”, bir görevin veya durumun zor veya sorunlu olduğunu belirten bir terimdir. Bir şeyin çözülmesi veya üstesinden gelinmesi gereken bir engeli veya sorunu olduğunu belirtir. Bu terim genellikle karşılaşılan zorlukları veya engelleri tanımlamak için kullanılır.
Müşel ne demek?
Türkler ayrıca zamanı belirlemek için 12 hayvanlı kendi takvimlerini geliştirdiler. Burada her yıl -toplamda 12- bir hayvanın adını aldı ve her 12 yıllık dönem için “müçe, müçö, müsel, müçöl” terimleri kullanıldı.
Müstehlik ne demek TDK?
(ﻣﺴﺘﻬﻠﻚ) i. (Ar. istihlāk, “yıkmak, tüketmek” kelimesinden) Tüketici: Kısacası, büyük müstehcenliklerin şehri, küçük üreticilerin şehri haline gelmiştir (Ahmet H.
Müsnet ne demek TDK?
Suçlanan, isnat edilen, ima edilen. I. 2. dilb. yüklem.
Müşteref ne demek?
Ehren, birine şeref vermek ve onuru göstermek anlamına gelirken, müşerref kelimesi şerefli anlamına gelir. Bu kelime genellikle biriyle tanıştıktan sonra nazik bir ifade olarak kullanılır.
Müfsit ne demek TDK?
Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadeti yıkmak için kullanılan bir terimdir.
Müfsit ne demek TDK?
Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte, rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadetin bozulmasıyla kullanılan bir terimdir.
Müt ne demek TDK?
Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız happy, happiness ve luck gibi kelimeler mut kökünden türemiştir. 10. yüzyılda literatüre giren bu kelime saf Türkçedir. Kelime sözlükte “iyilik” anlamına gelse de günümüzde daha çok mutluluk ve rahatlama anlamında kullanılmaktadır.
Münfer ne demek?
“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.
Müft ne demek?
Müftü, il ve ilçelerdeki Müslümanların dini işlerini denetleyen ve fetva verebilen görevlidir. Sadece İlahiyat Fakültesi mezunları müftü olabilir. Müftü, İslami ilimlerde gelişmiş olmalıdır. Kasım 2017’den bu yana, müftüler resmi nikah kıyma yetkisine sahiptir.