İçeriğe geç

Kehkesan Ne Demekdir

Keh keşân ne demek?

Mustafa Bayram | Farsçada “hayan” anlamına gelen kah/keh ve “saman çekenler, saman taşıyanlar” anlamına gelen keşân kelimelerinden oluşmuştur…

Kehkesan ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesinde Kehkesana, İslami bir kavramla yönü de belirten bir “hac yolu” olarak adlandırılıyordu. Fars efsanelerine göre Kehkeşan, kil ustalarına saman taşıyanların bıraktığı saman atıkları ve tozlardan yaratılmıştır.

Kehkeşan kelimesi ne demektir?

Bu bakımdan Türkçe’ye hem astronomi hem de Samanyolu olarak çevrilmiştir. Özellikle birçok farklı kaynak ve eserde geçen bir kelime olması nedeniyle merak uyandırıcıdır. Güneş sistemine ek olarak birçok farklı yıldızı da içinde barındıran Samanyolu’nu ifade eder.

Keş argoda ne demek?

1. Sigara, uyuşturucu vb. maddelere düşkün olan kişi. 2. Aptal, budala: Junkie baban, uyuşturucunun oğlu Junkie (Karagöz’den).

Keşan anlamı ne demek?

Güney Trakya’da yoğun olarak yaşayan bu Yörüklere “Topkeşan Yörükleri” denilmiştir. İlçemizde yoğunlaşmış olduklarından dolayı şehrin adı zamanla “Keşan” olarak kısaltılmış ve öyle kalmıştır.

Osmanlıca kanka ne demek?

Anadolu coğrafyasındaki tarihi metinlerde kadın (iş), koldaş, koştaş, sıñarı, uya kelimeleri “dost” anlamında kaydedilmiştir. Ayrıca Osmanlıca celîs, musahib, refik, hemdem, hempâ, yâr kelimeleri de bu anlamda kullanılmıştır.

Girift nedir?

Girift, Türk müziğinin üflemeli çalgılar sınıfından eski bir üflemeli çalgıdır. Kamıştan yapılır ve baspareden yapılır. Görsel olarak benzer olsa da genellikle daha küçüktür ve ses alanı daha dardır.

Kızan kelimesi nereden gelir?

kızgın – Nişanyan Sözlük. Türkçe Türkiye fiili mädchen – “kızışmak, çiftleşmek istemek”ten türemiştir ve Türkçe Türkiye eki +(g)An’dır.

Parya ne demek din?

Dokunulmazlar (Paryalar) Paryalar sadece kırık kaplar kullanabilirler. Eşek ve köpek dışında hayvan sahibi olmalarına izin verilmez. Gün içinde şehre geldiklerinde parya olduklarını belirten bir sembolle dolaşırlar. Hindistan’da 3.000’den fazla parya yaşamaktadır.

Farsça saman ne demek?

Sohbet. Kehkeşan, Samanyolu anlamına gelir. Farsça kah “hay” ve keşân “çizenler” kelimelerinden oluşur.

Uyuşturucu bağımlısı ne denir?

Madde bağımlıları; alkol ve uyuşturucu kullanan ve bu maddelere bağımlı olan kişilerdir.

Keş nedir uyuşturucu?

i. argo bağımlısı, uyuşturucu bağımlısı; uyuşturucu bağımlısı.

Keşt ne demek?

Kitaptaki yanlış yazılmış veya eksik bir eklemeyi silerek düzeltme işlemine ilişkin hadis terimi. Bir hadisin yanlış veya aşırı yazılmış kısımlarını silme prosedürü.

Keşan anlamı ne demek?

Güney Trakya’da yoğun olarak yaşayan bu Yörüklere “Topkeşan Yörükleri” denilmiştir. İlçemizde yoğunlaşmış olduklarından dolayı şehrin adı zamanla “Keşan” olarak kısaltılmış ve öyle kalmıştır.

Keşmer ne anlama gelir?

Osmanlı döneminde, komik hikayeler anlatarak insanları güldüren kişilere genellikle Kaşmer denirdi. Bu kişilere ayrıca “nüktedan” da denirdi çünkü nüktedanca konuşmayı severlerdi. İkinci anlamı: palyaço.

Keşhane ne demek?

Büyük konaklar ve gösterişli binalar için kullanılan bir kelime. Sokakta bu özelliğe sahip çok sayıda bina olduğu için bunlara eskiden “Kaşâneler” (kaşâneler) denirdi. Zamanla konaklar yavaş yavaş yıkılıp yerine konutlar yapıldı; orada yaşayanlar, orada yaşamış olanlar ve “kaşâneler” kelimesinin anlamını bilenler burayı terk edilmişlik diyarı olarak da adlandırdılar.

Farsça saman ne demek?

Sohbet. Kehkeşan, Samanyolu anlamına gelir. Farsça kah “hay” ve keşân “çizenler” kelimelerinden oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir