İçeriğe geç

Ağzını Yoklamak Ne Anlama Gelir

Ağzı yoklamak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Ağız kontrolü.

Ağız aramak yoklamak deyiminin anlamı nedir?

Aramak aynı zamanda gizli bilgilere erişmek veya bir kişinin sırrını öğrenmek için soru sormak anlamına gelir. “Araştırmak” aynı anlama geldiğinden, bu ifade yerine kullanılabilir.

Nabzını yoklamak deyiminin anlamı ne demek?

Nabzını kontrol eder. MAKALENİN AÇIKLAMASI: Eğilimlerini, niyetlerini, düşüncelerini ve arzularını anlamaya çalışır. “İşçilerin nabzını düşünün ve maaş artışını bu şekilde düşünelim.”

Yoklamalar ne demek?

Vergi Usul Kanununun 127 nci maddesine göre inceleme; mükellefleri ve yükümlülüklerini ilgilendiren önemli olay, kayıt ve sorunların araştırılması ve belirlenmesidir.

Ağzını aramak hangi anlama gelir?

“Sorgulama” terimi, diğer kişiyi konuşturmak için kandırarak konuşturmaya çalışmak anlamına gelir. Bir kişinin ağzından kelimeleri alarak, sakladığı gizli bilgileri veya sırları açığa çıkarmak eylemidir.

Ağız aramak ne demek TDK?

“Konuşmak” ifadesinin TDK’da tanımlanmış bir anlamı vardır. Bu anlam şu şekildedir: Karşıdaki kişiyi ustalıkla konuşturarak, ne istediğini öğrenerek ve gerekli bilgileri edinerek konuşturmak anlamına gelir.

Ağzı var dili yok ne demek?

Çok sessiz olmak, kendini tutmak, konuşmamak, dertlerini dile getirmemek anlamına gelen bir deyimdir. Bir kişinin bir konu veya bir kişinin mizacı hakkında çok az konuşması anlamına gelir.

Ağız ile deyim nedir?

Ağız sözcüğüyle birlikte kullanılan ifadeler: “ağzını açmak”), ağızdan çıkma, sözcüklerin ağızdan çıkmasına izin verme (örn. “ağızdan çıkıp durmak”), ağzını açık tutma, ağzı açık kalma (örn. “ağzını açmak”), ağza girme ve burundan çıkma (Özbek Türkçesinde karşılığı yoktur), vb.

Kılı kirk yaran ne demek?

“Bu sanatların dahilerinin sözlerini seçtim, onlar çok güçlüdürler.” (Ergüzel 2009: 86) adlı eserde bu deyim “dikkatle inceleyen, dikkatle inceleyen” anlamına gelir. “Eylem yapmak” anlamındaki deyimdeki iki rakamı “birden fazla, bölüm” anlamına gelir.

Nane molla ne demektir?

Birlik. I. Çok utangaç, ağırkanlı, en ufak şeyden kolayca etkilenen, güçsüz bir kişiliğe sahip: Kamil Bey yerine sana Nânemolla (Aka Gündüz) diyelim.

Nara atmak ne demek?

[1] Yüksek sesle ve kaba bir şekilde bağırmak. Rakiplerini korkutmak isteyen bir zorbanın haykırışı.

Kalbi yoklamak ne demek?

İfade. 2. Düşünceleri, niyetleri ve eğilimleri anlamak için ön araştırma yapın.

Yoklaması ne demek?

Katılım; Yükümlülerin kimliği, adresi, vasıfları, eğitimi, özellikleri, mesleği ve sağlık durumu gibi bilgilerin tespit edilerek bilgisayar ortamına aktarılması işlemlerini kapsar.

Yoklama kim yapar?

Seçim yapma yetkisi; vergi dairesi başkanları, seçim memurları, yetkili makamlarca seçim yapmakla görevlendirilenler, vergi denetimi yapmaya yetkili olanlar ve mali uzmanlar tarafından kullanılır (VUK md. 11).

Ağız arayan ne demek?

Öğrenmek istediklerinizi dile getirmek için dili kullanın.

Ağız etmek deyimi ne anlama gelir?

Bir konu üzerinde anlaşıp aynı şekilde konuşmak.

Ağız dil vermemek deyimi ne anlama gelir?

[1] konuşmamak, sessiz kalmak.

Ağzını ayırmak deyiminin anlamı nedir?

Aptal aptal bakarak: Ne saçmalıyorsun, geç artık! (-Kayseri.)

Tavsiyeli Bağlantılar: Bir Insan En Fazla Ne Kadar Dil Öğrenebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir