İçeriğe geç

Tekli Ne Anlama Gelir

Tekli ne demek?

Single, müzisyenlerin yayınlamayı düşündükleri albümlerden seçtikleri bir veya iki parçadan oluşan müzik kaydıdır.

Talu ne anlama gelir?

Talu isminin anlamı: asil, üstün. İsim rehberimizde T harfiyle başlayan isimler bulacaksınız.

Lazut ne anlama gelir?

lazut – Nişanyan Sözlük. Türkçe Türkçe lağız veya lağoz veya lağuz kelimesi “mırır” (Doğu Karadeniz lehçeleri) kelimesiyle akrabadır.

Laz nedir ne anlama gelir?

Lazlar (Laz: Lazepe (çoğul), Lazi (tekil)), Güney Kafkas dillerinden biri olan Lazca konuşan ve Türkiye ile Gürcistan’ın Karadeniz kıyı bölgelerinde yaşayan etnik bir gruptur.

Tekli atmak ne demek?

(Argo) (İnternet jargonu) Bilgisayar oyunlarında, tek bir hamlede bir rakibi, varlığı veya nesneyi yenmek veya yok etmek.

Tekte almak ne demek?

Eylem. [1] bir şeye tek başına sahip olmak, onu tekeline almak.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Talu hangi dilde?

Talu (他鲁; Taliu olarak da bilinir; tʰa31) lu55 su55) Yongsheng ve Huaping ilçelerinde 10.000’den fazla konuşmacı tarafından konuşulan bir Lolo dilidir (Zhou 2004:1). Talu (他鲁; Taliu olarak da bilinir; tʰa31) lu55 su55) 10. Yongsheng ve Huaping ilçelerinde.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Lazca mısır ne demek?

Lağus / lavus / lazut: Mısır.

Laz Türk mü?

Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor: “Lazlar Türk müdür?” Lazlar Türk değil, Kafkas kökenli bir halktır. Genel kanı Gürcü kökenli oldukları yönündedir. Karadeniz bölgesinde nüfusları en fazla 200.000, en az 80.000’dir. Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Borçka’da yaygın olarak yaşarlar.

Lazlar hangi soydan gelir?

Antik çağlardan günümüze Lazlar. Laz halkının kökenleri, Kolhis ve Lazika’nın antik krallıklarına kadar uzanır. Bu bölgeler, günümüz Gürcistan’ının batı kısımlarını ve Türkiye’nin doğu Karadeniz kıyılarını içerir. Bu tarihi geçmişle Lazlar, Karadeniz’in en eski halklarından biri olarak kabul edilir.

Gürcüler Laz mı?

Gürcüler ayrıca Azerbaycan, İran, Rusya, Türkiye, ABD ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde de dağılmış durumdadırlar. Gürcüler tarihsel antropoloji anlamında; Svanlar, Lazlar ve Mingrellerle aynı kökene sahip bir Kartveli halkı olarak kabul edilirler.

Tektir ne demek türkçe?

Kedr kelimesi hem acı hem üzüntü hem de bulanıklık anlamına gelir. Tekdir, birini bir davranış veya söz nedeniyle aşağılamak ve kınamak anlamına gelir.

1 tek ne demek?

2 ile bölünebilen tam sayılara çift sayılar, 2 ile bölündüğünde kalanı 1 olan tam sayılara ise tek sayılar denir.

Single farkı ne demek?

Turizm sektöründe, tek başına seyahat etmek; turlarda tek başınıza seyahat ettiğinizde daha fazla para ödeyeceğiniz anlamına gelir. Evet, doğru okudunuz. Turizm sektöründe, tur operatörleri tek başına seyahat edenlerden ekstra ücretler alır.

Tek düzenin Türkçe anlamı nedir?

Dil devriminden sonra edebiyata giren monoton kelimesi, odd ve plain kelimelerinden oluşan bir bileşik isimdir. Bu kelimede bir ve aynı anlamında kullanılır. “Plain” kelimesi standart, hiçbir değişiklik olmadan anlamına gelir. Gören kişiyi şaşırtmayan monoton şeylere monoton denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir