İçeriğe geç

Çıtır Çıtır Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır

En lezzetli yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Bir kasede yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği ve acı biberi pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmeği yumurta karışımına batırın. Yağı bir tavada ısıtın ve ekmek dilimlerini kızarana kadar kızartın. Sıcak servis edin.

Yağ çekmeyen yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Sütümüzü bir kaseye koyup yumurtalarımızı kırıyoruz ve çırpıyoruz. Unumuzu ekliyoruz, baharatları ekliyoruz ve her şeyi iyice karıştırıyoruz. Dilimlenmiş ekmeğimizi bu karışıma batırıp az yağda kızartıyoruz. Ekmeği sıcak yağa atıyoruz ki ekmek yağı emmesin.

Evde kıtır ekmek nasıl yapılır?

Küçük bir kasede zeytinyağını, baharatları ve sarımsağı karıştırın. Ekmek tuz içerdiğinden ekstra tuz eklemiyoruz. Bu karışımı küp doğranmış ekmeğin üzerine dökün ve tüm ekmekle temas edene kadar karıştırın. Ekmeği önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ekmek renk değiştirene ve çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Yumurtalı ekmek sütsüz yapılır mı?

Kahvaltılık pratik yumurtalı ekmek tarifi için malzemeler: Çeyrek su bardağı süt (Eğer sütünüz yoksa tarifi sütsüz de hazırlayabilirsiniz.) İsteğe bağlı tuz, karabiber, pul biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Yumurtalı ekmek yoğurt konur mu?

Bayat ekmeklerimizi kesiyoruz. Bir kaseye yoğurt, yumurta ve tuzu koyup çırpıyoruz. Tavaya yağımızı koyuyoruz. Dilimlenmiş ekmekleri yumurtaya batırıp tavaya alıyoruz ve kızartıyoruz.

Yumurtalı ekmeğin yanına ne gider?

Yumurtalı ekmeği tanıtalım. Sonra mutfağa gidin, yumurta ve tostun yanına beyaz peynir, zeytin, domates ve salatalık ekleyin ve harika bir kahvaltının tadını çıkarın!

Yumurtalı ekmek yaparken hangi yağ kullanılır?

Yumurtalı ekmek tarifi için gerekli malzemeler: 4 dilim ekmek (bayat ekmek de kullanılabilir), 2 yumurta, yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber (isteğe bağlı) ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı.

Kıtır ekmek nasıl yumuşar?

Öncelikle suyunuzu kaynatın, bir tencereye koyun ve metal eleği tencerenin üstüne yerleştirin. Somunları eleğe yerleştirin ve tencerenin kapağını üstüne kapatın. İki dakika sonra ekmeğimiz yumuşamış olacak. Ekmeği hemen bir beze sarıyoruz ki yumuşaklığını kaybetmesin.

Kızarmış ekmek nasıl yapılır?

Ekmeği orta ateşte tost makinesinde kızartın. Sonra üzerine biraz tereyağı koyun. Bir tavaya biraz tereyağı koyun ve yumurtaları kırın. Yumurta pişince, bir spatula kullanarak tabağın üzerindeki iki dilim tostun üzerine koyun.

Bayat ekmekten çıtır ekmek nasıl yapılır?

Bayat ekmekten çıtır ekmek nasıl yapılır? Ekmeği istediğimiz büyüklükte parçalara ayırıyoruz. İçine yağ ve kekik ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Daha sonra yüksek sıcaklıktaki fırına koyuyoruz. Üstü pembeleşince fırından çıkarıyoruz.

Kıtır ekmeğe ne denir?

Çıtır ekmek, yani ekmek krutonunu hazırlamanın püf noktaları nelerdir?

Evde kruton nasıl yapılır?

Ekmek küplerinin üzerine nane, acı biber, kekik, kırmızı biber tozu, sarımsak tozu ve damak zevkinize göre tuz serpiyoruz. Üzerlerine zeytinyağı döküp iyice karıştırıyoruz. Ekmek küplerini tepsiye güzelce yayıyoruz ve 170 C fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yumurtalı ekmek yağ çekmemesi için ne yapmalı?

Yumurtaya batırılmış ekmeği her iki tarafını da kızartın. Servis tabağına yerleştirdikten sonra servis edebilirsiniz. Yağı talimatlara göre kullanın. Aksi takdirde ekmek yağı emer ve lezzetini kaybeder.

Yumurtalı ekmek sağlıklı mı?

100 gram yumurtalı ekmekte 29.85 gram karbonhidrat, 9.13 gram protein, 10.18 gram yağ, 1.

Peynirli yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Yumurtaları büyük bir kasede çırpın, rendelenmiş beyaz peynir ve maydanozu ekleyin ve ekmeği yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün ve yumurta karışımını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Yumurtalı ekmek ne kadar yağ konur?

Yumurtalı Ekmek Malzemeler: 1 dilim taze ekmek (mağaza ekmeği de kullanabilirsiniz), 3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Peynirli yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Yumurtaları büyük bir kasede çırpın, rendelenmiş beyaz peynir ve maydanozu ekleyin ve ekmeği yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün ve yumurta karışımını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Yumurtalı ekmek sağlıklı mı?

100 gram yumurtalı ekmekte 29.85 gram karbonhidrat, 9.13 gram protein, 10.18 gram yağ, 1.

Yumurtalı ekmek fırında olur mu?

Yumurta, süt, yağ ve baharatlar birlikte çırpılır. Tost ekmeğinin her iki tarafı sosa iyice batırılır. Altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir