Beyin cerrahisi sırt ağrısına bakar mı?
İlaç tedavilerine yanıt vermeyen dejeneratif disk basıları (boyun, sırt, bel fıtığı), omurga problemleri (skolyoz), doğuştan gelen malformasyonlar (hidrosefali, meningosel, kraniosinostoz vb.), Parkinson hastalığı ve epilepsi gibi durumlarda da beyin ve sinir cerrahisi uzmanları tarafından cerrahi işlemler uygulanmaktadır.
Geçmeyen sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kemik ve eklem sorunları için ortopediste başvurulurken, kas-iskelet sistemi hastalıklarının tedavisi fizyoterapi ve rehabilitasyon uzmanları tarafından yapılır. Sinir sıkışması, sırt ağrısı veya disk sorunları gibi hastalıklar için nöroloğa başvurulabilir.
Beyin cerrahisi hangi şikayetlere bakar?
Beyin ve Nöroşirurji Nedir? Hastanelerin veya diğer sağlık kuruluşlarının, damar tıkanıklıkları, beyin ve omurilik bölgesindeki yaralanmalar, bu bölgelerdeki bel ve boyun disk hernileri gibi hastalıklara yönelik tıbbi prosedürleri gerçekleştiren birimine Beyin ve Nöroşirurji denir.
Nöroloji sırt ağrısına bakar mı?
Sırt ağrınız varsa fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gidebilirsiniz. Bir nöroloğa gidip nörolog tarafından muayene olabilirsiniz.
Nöroloji ile beyin cerrahisi arasındaki fark nedir?
Nörologlar, sinir sistemi (beyin, omurilik ve sinirler) bozukluklarını teşhis eden, tedavi eden ve yöneten doktorlardır. Nörologlar ameliyat yapmazlar. Nörocerrahlar, sinir sistemi bozukluklarını hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tedaviler kullanarak teşhis eder ve tedavi eder.
Omurga cerrahisi neye bakar?
Bel fıtığı, lomber spinal stenoz, spondilolistezis, boyun fıtığı ve omurga travması sonucu oluşan durumlar gibi sık görülen rahatsızlıkların tedavisi omurga cerrahları tarafından yapılmaktadır.
Geçmeyen sırt ağrısı neyin belirtisidir?
Aşırı ruhsal gerginlik ve kaygı gibi psikolojik sorunlar da sırt ağrısına neden olabilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik hastalıkları, travma, omurga hastalıkları, fıtıklaşmış diskler, kas veya bağ dokusu hastalıkları, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıkları ve tümörler de sırt ağrısına neden olabilir.
Sırt kaburga ağrısı için hangi doktora gidilir?
Bu belirtileri gösteren kişilerin mutlaka göğüs hastalıkları bölümüne başvurmaları ve göğüs hastalıkları uzmanlarından tedavi almaları gerekmektedir.
Kulunç ağrısı için hangi doktor?
Karın ağrısı için hangi polikliniğe gitmelisiniz? Vücudunuzun herhangi bir yerinde veya omzunuzda kabızlık belirtileri varsa ve kabızlık ağrısını nasıl gidereceğiniz sorusuna cevap arıyorsanız, ağrınız kötüleşmeden önce fizyoterapi ve rehabilitasyon polikliniğine veya ortopedi ve travmatoloji polikliniğine gitmelisiniz.
Beyin cerrahisine hangi hastalar gider?
Sinir ve nöroşirürjik hastalıklar baş, boyun, omurga, beyin ve omurilik bölgesindeki sağlık sorunlarını içerir. Hastalıklar ilk olarak nöroşirürjiyenler tarafından yapılan bir muayene ile teşhis edilir. Ameliyat kararı verilirse nöroşirürjiyen uygun gördüğü prosedürleri uygular.
Nöroloji bölümü neye bakar?
Nöroloji, beyin, beyin sapı, omurilik, çevresel sinir sistemi ve kasların işleyişiyle ilgili sorunların ve hastalıkların tanısı, değerlendirilmesi ve tedavisiyle ilgilenen bilim dalıdır.
Baş boyun cerrahisi hangi hastalıklara bakar?
Toplumda özellikle sık görülen tiroit kanseri, tükürük bezi tümörleri, dil kanseri, dudak kanseri, gırtlak kanseri ve boğaz bölgesi tümörlerinin cerrahi tedavisi baş-boyun cerrahisinin temel konularını oluşturmaktadır.
Sırtım ağrıyor hangi bölüme gitmeliyim?
Sırt ağrısı için seçenekler arasında ortopedi, fizyoterapi, nöroşirurji ve algoloji bölümleri yer alır. Acil bir durumda ortaya çıkmayan ağrı sorunları için ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurmalısınız.
Sırtım çok ağrıyor ne yapmalıyım?
Sırt ağrısına karşı soğuk ve sıcak kompres uygulamak, hafif egzersizler ve fizik tedaviyle sırt kaslarını güçlendirmeye çalışmak, kas gevşetici kremler sürmek ve dik oturmaya çalışmak ağrıyı azaltarak sırt ağrısına iyi gelir.
Nörolojik muayenede nelere bakılır?
Nörolojik muayenede bilinç, kranial sinirler, motor sistem, duyusal sistem, refleksler, serebellar sistem ve sinir germe testleri yapılmalıdır.
Nöroloji omuriliğe bakar mı?
Nöroloji, beyin, omurilik ve sinir sisteminin tüm hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalıdır.
Genel cerrahi bele bakar mı?
Sırt ağrısı nedeniyle nöroloji bölümüne gidebilirsiniz. Ortopedi ve travmatoloji bölümünde muayene olabilirsiniz. Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne başvurabilirsiniz. Sırt ağrısı nedeniyle genel cerrahi bölümüne gidebilirsiniz.
Boyun ağrısı için beyin cerrahına gidilir mi?
Boyun ağrısı şunlardan kaynaklanabilir: dejeneratif disk hastalığı, spinal kanalın daralması, artrit veya daha az yaygın olarak kanser veya menenjit. Boyun ağrınız şiddetliyse, aile hekiminiz sizi bir uzmana, özellikle bir beyin cerrahına yönlendirecektir.
Beyin ve sinir cerrahisi kan tahlili ister mi?
Uzmanlarımız hastanın tıbbi öyküsünü ve şikayetlerini değerlendirerek, fizik muayene sonrasında gerekli kan tetkikleri, radyolojik incelemeler ve girişimsel testleri (beyin sapı uyarılmış yanıtları (BAER), karotis Doppler ultrasonografisi, serebral anjiyografi, bilgisayarlı tomografi (BT, BT), diskografi, MR vb.) uygular.